Ergon IASTM fascia behandeling

Ergon Technique is een innovatieve therapeutische benadering die statische en dynamische manipulaties van het zachte weefsel van het lichaam combineert met speciale klinische apparatuur voor de behandeling van neuromusculoskeletale pathologieŽn.

De techniek ontleent zijn naam aan het oud Griekse woord 'ergon', wat 'het product is van iemands werk, zowel handmatig als mentaal, wetenschappelijk of artistiek'.

Innovatief
Ergon Technique is een innovatieve ontwikkeling van oudere benaderingen (IASTM-techniek, GRASTON-techniek, SMART TOOLS-techniek, Tools assisted massagetechniek, enz.) En is gebaseerd op de myofasciale meridianentheorie zoals eerst beschreven door Thomas Myers en Ida Rolf: De ERGON®.

Soft Tissue-technieken worden toegepast op specifieke punten van weefselbeperkingen en fasciale verklevingen langs de fasciale meridianen; wanneer deze worden vrijgegeven, verbetert de functionaliteit binnen enkele behandelingssessies.

De fascia
De fascia vormt een netwerk dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omhult. Het vormt een eenheid en zorgt ervoor dat alles met elkaar verbonden is. Tevens geeft de fascia mechanische steun, bescherming tegen druk, maar zorgt o.a. ook ervoor dat structuren soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen.

Imcare Shiatsu en triggerpoint praktijk | Heechein 48 Akkrum | T 06 227 226 85
Privacy Policy