Dry needling

In onze praktijk is de mogelijkheid om behandeld te worden met triggerpoint dry needling. Deze techniek (met acupunctuurnaaldjes worden myofasciale triggerpoints aangeprikt) is zeer effectief en kan in veel gevallen leiden tot een snelle vermindering van pijn­klachten. De werking van deze techniek is inmiddels in wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Triggerpoint dry needling is geen behandeling op zich, maar een behandel­techniek.

Dry needling is een zogenaamde intramusculaire – in een spier – behandeling die wordt uitgevoerd door een NMT. Deze behandelmethode wordt vaak ingezet bij spierklachten die al langer bestaan als onderdeel van een totaalbehandeling waarna verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.

Hoe voelt het?
Het inbrengen van het naaldje voel je, bij een goede techniek, niet of nauwelijks. De behandeling van de spier gaat gepaard met een plotselinge korte aanspanning van de spier. Deze ‘verkramping’ kan behoorlijk pijnlijk zijn, maar is meestal van korte duur. Daarbij is daarna meestal direct een positief effect merkbaar. De spier kan soepeler zijn, de beweeglijkheid groter en/of er is een afname van pijn.

Na een behandeling voelen de behandelde spieren meestal behoorlijk vermoeid en zwaar aan. Flinke ‘spierpijn’ is een veelvoorkomend fenomeen. Dit is volkomen normaal en verdwijnt vaak binnen een dag. Soms treedt wat algehele vermoeidheid op na een behandeling. Regelmatig ervaren patiënten een diepe slaap op de nacht na de behandeling.

Een eerste behandeling zal de NMT waarschijnlijk een klein aantal punten aanprikken. Zo kan hij bekijken hoe je reageert voordat de intensiteit eventueel wordt opgebouwd.

Imcare Shiatsu en triggerpoint praktijk | Heechein 48 Akkrum | T 06 227 226 85
Privacy Policy